Agrarisch Museum De Lage Hof

Kasteelsestraat 5
6611 KA OVERASSELT
t 024 622 1680
www.museum.buurderijdelagehof.nl/
U waant zich midden in het boerenleven tussen 1850 en 1960 zoals dat zich afspeelde op de gemengde boerenbedrijven, gelegen op de zand- en kleigronden in het Rijk van Nijmegen, Land van Cuijk en Noord Limburg.

In het Voorhuis ziet u, hoe deze hereboerderij er vanaf 1850 uitzag. Ervaar hoe de ‘hereboer’ in deze streek leeft met zijn familie, meiden en knechten. Van 1945 tot 1962 was in de ‘goeie kamer’ een kantoor van de Boerenleenbank gevestigd. Op De Deel en de zolders tonen wij de collectie van het museum het boerenleven rond 1900. Aan De Brink staan imkerij, karschuur en de timmerwerkplaats/klompenmakerij.
De collectie geeft een representatief beeld van landbouwwerktuigen en gereedschappen die in het begin van de vorige eeuw in ons land en speciaal in deze streek, in gebruik waren. Door middel van foto's en video kunnen oude werkmethoden worden bekeken.
Buiten de openingstijden (zie hieronder) is het museum altijd te bezoeken na een telefonische afspraak. Verder is het museum voor groepen en scholen op afspraak te bezoeken.

Wij heten u welkom in een voorbije wereld, die nog niet eens zo lang verleden tijd is.
In ons huiskamercafé kunt u genieten van een kopje koffie met verse appeltaart.

Foto's: Elles Voermans